Bouwen aan de kust - Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep
Preloader image

Laatste nieuws

Bouwen aan de kust

Bouwen aan de kust

Onze mooie Haagse kustlijn, met weidse duinen en lange zandstranden, blijft onaangetast. De plannen van Minister Schultz (infrastructuur en milieu) zal het bestaande bouwverbod niet veranderen. Deze beslissing wordt ook in Den Haag met opluchting ontvangen. Want stelt u zich voor: het Haagsche duingebied, helemaal volgebouwd? 

Bouwen in Den Haag en omgeving

Gelukkig blijven er nog genoeg andere plaatsen over waar nog nieuwe en mooie projecten opgezet kunnen worden, maar aan het strand zal het niet zijn. Nadat Schultz rond de kerst haar plannen had aangekondigd, ontstond enorme onrust binnen Nederland en laaide de discussie op.

Leeg en mooi

Maar volgens Minister Schultz was er een verkeerd beeld ontstaan tijdens deze discussie, want ook zij houdt van de kust zoals hij nu is: “mooi en leeg”. Het was helemaal niet de bedoeling om het schrikbeeld van bungalowparken en appartementsgebouwen in bijvoorbeeld de duinen tussen Kijkduin en Scheveningen waar te maken. Het bouwverbod zou nooit zijn opgeheven, maar zou minder streng worden.

Strandpaviljoens

Toch blijft de discussie actueel. Hayke Veldman (VVD) vindt bijvoorbeeld dat er een gulden middenweg gezocht moet worden. Er zou volgens hem een situatie moeten komen waarin strandpaviljoens ook bijvoorbeeld in de winter open kunnen zijn. En dit vraagstuk is voor Den Haag en de stranden van toepassing. Wat vindt u hiervan?

Wilt u weten waar wij op dit moment mee bezig zijn? Neem een kijkje bij onze projecten.