DanZep Hotels sluit nieuwe financieringsovereenkomst af
Preloader image

Laatste nieuws

DanZep Hotels sluit nieuwe financieringsovereenkomst af

DanZep Hotels sluit nieuwe financieringsovereenkomst af

DanZep Hotels, de Nederlandse franchisehouder van het easyHotel concept in de Benelux heeft een financieringsovereenkomst gesloten met ING Bank. De bank stelt 25 miljoen euro beschikbaar om de verdere groei te helpen realiseren. Samen met de eerdere investering van Crossroads European Real Estate Fund – als mezzanine partner- komt dit neer op een totaal aangetrokken kapitaal van 45 miljoen euro in 2015. Deze financiering wordt gebruikt om de expansie van easyHotel in de Benelux mogelijk te maken. Zo worden er naar verwachting in 2016 vier nieuwe hotels geopend waaronder één in Brussel en één in Amsterdam.

Uitbreiding easyHotel Benelux

Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten, mede-oprichter en eigenaar DanZep: “We hebben in ING onze ideale partner gevonden om de gewenste groei mogelijk te maken. We zijn dan ook zeer verheugd over deze overeenkomst en het vertrouwen dat we krijgen van ING. Het feit dat onze huidige hotels in de randstad zo goed lopen heeft enorm bijgedragen aan de totstandkoming van deze financiering. We hebben zin in de bouwfase met onze partner Bakels en Ouwerkerk en zien er naar uit om het komend jaar in meer steden in de Benelux open te gaan en zo nog meer gasten kennis te kunnen laten maken met het easyHotel concept.”

Over easyHotel en DanZep

easyHotel is een unieke hotelformule, bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, oprichter van easyJet. Wereldwijd heeft easyHotel 25 hotels in de grote steden van Europa en het Midden-Oosten. DanZep Hotels BV, masterfranchisehouder van easyHotel Benelux, opende vier jaar geleden het eerste Nederlandse easyHotel in Amsterdam. Vestigingen in Rotterdam en Den Haag volgden en inmiddels beschikt easyHotel over 297 kamers in Nederland. easyHotel biedt functionele hotelkamers op A-locaties in de grote steden voor een scherpe prijs. Hiermee wordt optimaal ingespeeld op de wens van de moderne reiziger om meer geld te kunnen besteden ín de stad en geld te besparen op de accommodatie. DanZep heeft de ambitie om in 2016 vier nieuwe hotels te openen in de Benelux.