Javastraat 14 - Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep
Preloader image

Laatste nieuws

Javastraat 14

Projectinformation

Het pand aan de Javastraat 14 is de identieke tweelingbroer van de buren op nummer 12. Het verschil zit nu in de entree, welke bij het buurpand aan één kant zit en bij het onderhavige object in het midden. Dit geheel volgens de eclectische stijl van de tijd (1862, Louis XVI), namelijk in het midden van de drie vensterassen, symmetrisch.
De panden zijn tegelijk gebouwd met de aanleg van de Javastraat, die diende als afsluiting van de eerste Haagse stadsuitbreiding buiten de grachten, het Willemspark, nu een goede 150 jaar geleden. Vanuit de hoge ramen op de eerste en tweede etage is er dan ook uitzicht over dit rijpark met de manege van Koning Willem II. Uit de opzet van het pand kan worden opgemaakt dat dit een woonhuis was.

Naar klassiek Haagse indeling is de begane grondverdieping van ogenschijnlijk beperkte hoogte. Dit is visueel gedaan om de bovenliggende etages nog prominenter te laten uitkomen dan ze al zijn met hun hoge plafonds. Deze etages waren de vertrekken voor de eigenaar en de familie. De bodes en dienstmeiden bleven overdag beneden en sliepen achter de smallere ramen van de zolder. Deze verdieping is voorzien van grote glazen dakvensters, zodat de grote ruimte zeer nuttig te gebruiken is door uw medewerkers.

Alle panden in de gevelrij van de Javastraat zijn origineel, Rijksmonumentaal en met de bomen meegegroeid wat betreft allure. De paardentram van 1877 werd in 1905 de elektrische lijn 1 die u nog steeds binnen 10 minuten naar de stations of het strand brengt. Misschien is de grootste verandering sinds die tijd wel de opkomst van de prettige lunchtentjes en terrassen van diverse wijnbars aan het Anna Paulownaplein, de Frederikstraat en op de Bankastraat. Zo is het hier inderdaad niet alleen prettig werken!

Stand en ligging

De Javastraat kenmerkt zich door de aanwezigheid van hoogwaardige bedrijven en instellingen en diverse winkels en horecagelegenheden. De Bankastraat en de Frederikstraat met hun vele speciaalzaken zijn beide om de hoek gelegen.

Oppervlak

Het oppervlak bedraagt 313 m² v.v.o., verdeeld over:
– Kelder: VERHUURD
– Begane grond: 109 m²
– Eerste verdieping: 102 m²
– Tweede verdieping: 102 m²
– Derde verdieping: VERHUURD

Categorie:
Locatie: :

Javastraat 14 te Den Haag

Ontwerp:

Bakels en Ouwerkerk Ontwerp

Meer info:

Funda.nlTerug naar overzicht
Bedrijfsverzamelgebouw Harnasch Poort
Harnasch Poort
Sprengkerk Oude Wetering
Completed, Special