Multicultureel rouwcentrum Amsterdam-Zuidoost. - Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep
Preloader image

Laatste nieuws

Projecten

Multicultureel rouwcentrum Amsterdam-Zuidoost.

Projectinformatie

In navolging van de reeds voor dezelfde opdrachtgever in uitvoering zijnde nieuwbouw uitvaartcentrum & ceremoniegebouw in Den Haag heeft Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep opdracht verkregen voor de nieuwbouw van een multicultureel rouwcentrum (1.128 m2 bvo) aan de Hoogoorddreef te Amsterdam-Zuidoost.

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit de realisatie van een multicultureel éénlaags utiliteitsgebouw met bijeenkomstfunctie voorzien van o.a. ontvangstruimte, ceremonieruimte en diverse opbaarkamers.

Verder: Een parkeerterrein en een damwand (waterkering).  De platte daken worden voorzien van een aantal daklichtstraten en zonnepanelen en afgewerkt met een sedum dakbegroeiingssysteem.

Het rouwcentrum is ontworpen samen met mensen van verschillende culturen, religies, achtergronden en gemeenschappen in Zuidoost. Daarmee wordt de mogelijkheid voor alle bewoners van Amsterdam-Zuidoost geboden hun uitvaart te organiseren.

Het gebouw wordt sober ingericht, voorzien van een huiselijke sfeer en is voor alle bevolkingsgroepen te gebruiken. De verlichting zorgt ervoor dat de ruimte iedere sfeer krijgt die op dat moment het beste bij de bezoekers past en ook aansluit bij de beleving van de bezoeker.

“Yardenhuis” Amsterdam-Zuidoost betekent dat er 24 uur per dag de beschikking is over een ruimte waar gebeden, gewaakt, gekookt kan worden en is bedoeld voor alle bevolkingsgroepen.

zie impressie

  • https://youtu.be/nEtBEg5PXmc
  • Opdrachtgever: Yarden Vastgoed BV
  • Constructeur: Bartels Ingenieursbureau B.V.
  • Adviseur installaties: Overdevest Adviseurs installatietechniek
  • Startdatum: 1e kwartaal 2019
  • Verwachte opleverdatum: 4e kwartaal 2019
Categorie:
Bijzonder, Gerealiseerd, Werken
Status :

In Uitvoering

Ontwerp:

PKW Architecten- en Bouwadviesbureau

Locatie:

Amsterdam

Type:

NieuwbouwTerug naar overzicht
Topzeilcentrum - Den Haag Scheveningen
Bijzonder, Gerealiseerd, Ontspannen, Werken
Westeinde Den Haag
Gerealiseerd, Wonen